Ätbara blommor

by:
Tags :
Category :Matlagning

Det finns mycket ätbart att hämta i växtvärlden, både i den vilda och den odlade. Många blommor är mycket vackra att använda som ätbar dekortatio i exempelvis sallader och desserter. Blommor från indiankrasse är både färgglada att se på och även peppriga i smaken. Andra lite större blommor går med fördel att använda i vanlig matlagning och där maten behöver värmas upp, exempelvis blommor från squash (även kallad zucchini). Vanliga efterrättsblommor som går att äta är bland mycket annat syren och viol, som också är vanliga i godis på marknaden. Kanderade eller naturliga? Det är ditt val! Många av dessa blommor är mycket dekorativa och går att använda i buketter som prydnad men också som ett läckert ätbart alternativ till vardag och fest.

Blommor av solros
Vill du ha god smak i din sallad rekommenderas förutom indiankrasse blommor från gräslök, solros och gurkört. Alla dessa blommor ger en fontän av färger och kommer att bli ihågkomna långt efter din bjudning. Att baka in något gott ätbart i din solgula blomma från zucchini är också något som ger långvarigt intryck. Den oerhört dekorativa blomman från kronärtskocka är ibland billigare att köpa hos floristen än i mataffären. Vare sig du vill skåda eller äta dina blommor, är euroflorist rabattkod för dig som vill fylla hemmet med blommor mycket prisvärt att använda. Där kan du fritt välja vad du vill ha i ditt hem och vad du sedan använder dina blommor till, är helt upp till dig. Det häftiga med blommor är att du kan använda dem till mycket och att de kan ha en väldigt lång livslängd. De kan till och med bidra till din överlevnad! Om du är prepper och vill lagra din mat, går många ätbara blommor att torka och förvara väl inpackade i till exempel väl förslutna plastpåsar i flera år om du så önskar eller är tvungen!

Ätbara blommor för njutning och för överlevnad

Små blommor från viol
Växtriket ger många möjligheter att skaffa sig nya kulinariska erfarenheter. var dock noga med vad du äter. Det är viktigt att du tar reda på vad som är ätligt på riktigt innan du ger dig in i att servera dina blommor. Många växter som låter ätvänliga utifrån exempelvis namn behöver inte vara det. Ett exempel är potatisen, som har ätliga rötter, men allt av växten som finns över jord är oätlig, i värsta fall giftig. Det är också viktigt att tänka över vilka växter som lätt orsakar allergier. Det är ingen bra avslutning på festen att tillkalla ambulans. Hur säker du än känner dig på det du strör över din sallad eller gryta så ska du dubbelkolla exempelvis hos din florist att du inte äventyrar din eller andras hälsa. Du behöver lära dig på ett säkert sätt. En rekommendation är att du blir trygg med max tre ätbara blommor och att du sedan utökar ditt sortiment med fler växter allteftersom du skaffar dig mer erfarenhet. Det ger dig också chansen att utforska din personliga känsla för kompetent och estetiskt tilltalande matlagning i ditt hem.