Tips vid matlagning hemma

by:
Tags :
Category :Matlagning

Alla tycker om att kunna gå ut och äta på restaurang. Man slipper då att både handla hem mat, laga den och därefter fixa med all disk. Men i själva verket behöver det inte vara så jobbigt att laga mat där hemma. När man väl har provat på det en gång så är det faktiskt väldigt kul. I själva verket så kan man få en väldigt stolt känsla efter att man lagat något gott. Dessutom kan man njuta av ett glas Prosecco med sin partner under tiden. På så sätt blir matlagningen något gemensamt och inte en last inför helgen. Därför kommer denna artikel ge ett par tips på god mat som man kan laga hemma på helgen.

Grilla på sommaren

Det allra enklaste man kan göra hemma är att grilla på sommaren. Nästan alla vill bli en grillmästare och visa upp sina kunskaper. I själva verket krävs det faktiskt inte så mycket för att lyckas. Ett av de allra bästa recepten är att köpa hem ett kilo kycklingfiléer. Dessa kan sedan marineras i lite grillolja, vitlök, kinesisk soja, sambal oelek, salt och peppar. Om man ställer detta över natten så kommer de flesta se en som en riktig grillmästare. Under grillningen kan det också vara bra att bjuda på ett glas rött vin, det passar alltid bra.

Gör egen schnitzel

En annan populär rätt att göra hemma är att laga schnitzel. Detta görs enkelt genom att bland ihop skorpmjöl, citronpeppar, salt och peppar i en skål. Därefter doppar man bankade köttbitar i en skål vispade ägg och till sist i blandningen av skorpmjöl. Det är inte svårare än så att göra schnitzel där hemma och det är något absolut de flesta tycker om.